K + M + B      1

24.12.
2022

K + M + B      1

            Tři králové vstoupili společně do stáje a rozhlédli se. Čekali samet, brokát, baldachýny, sluhy a opojnou vůni, hodnou krále. Spatřili slámu, domácí zvířectvo, zamračenou Marii, rozpačitého Josefa a řvoucího Juniora v jeslích. Vůně byla, pravda, celkem silná, ale těžko hledat v dějinách krále, který by si ji přál mít ve svém obydlí.

            „Poslyš, Kašpare,“ šeptal Baltazar starochovi do ucha, „to bude nějaká mýlka. Já si teda krále představuji jinak.“

            „Hvězdy nelžou!“ zasyčel vztekle Kašpar a Baltazar jen zakroutil očima. Tohle mám za celou tu námahu? Zatracená astrologie, už aby ji nějací skeptici vyvrátili!

            Melichar pomalu přišel ke kolébce a naklonil se nad Juniora, který právě dával průchod síle svých novorozených hlasivek. Mudrc se uklonil, předal dar Josefovi a podotkl:

            „To je vůně, která přehluší všechny pachy, pane otče. Stačí ji nasypat do ohniště. Řekl bych, že byste ji měli hned použít,“ podotkl a přejel očima přes ustájený skot.

            Pak se ke kolébce vydal Baltazar. Junior nejevil o příchozího zájem a dál cvičil své vokální kvality. Černý mudrc se rovněž uklonil a položil Marii k nohám svůj dar.

            „Mladá paní, to je mastička, až bude mít synek opruzeniny. Bude se vám hodit, to mi věřte. Také bych doporučoval včasnou aplikaci,“ podotkl a poškrábal se v místech, kde se záda setkávají s dolními končetinami.

            Marie kývnutím poděkovala a vyhlížela ke třetímu mudrci, který se namáhavě šoural k jeslím se svým darem. Pohleděl na dítě, mírně se uklonil a položil svou truhlici k nohám jeslí.

            „Vážení rodičové, to je příspěvek na synkův outfit. Kupte mu něco na sebe – pokud má vypadat jako král,“ dodal, když s pozdviženým obočím pohlédl na Juniorův oděv, který vladařským ambicím příliš neodpovídal.

            Marie mrkla na truhlu a spokojeně přikývla. Josef pokynul návštěvníkům a unaveně se posadil do kouta. V uších mu z Juniorova řevu zvonilo, byla mu zima a měl už dost všech návštěvníků a obdivovatelů novorozeněte. To nikdy neviděli malé děcko?

Vytisknout nebo sdílet s přáteli a dalšími čtenáři

Pokračujte ve čtení:

12345
Předchozí příspěvek
Následující příspěvek

Novinky přímo do mailu

Chcete-li dostávat novinky a příspěvky v blogu přímo do své schránky, vložte svoji e-mailovou adresu prostřednictvím tohoto formuláře.