K + M + B      1

24.12.
2022

K + M + B      1

Jelikož Vánoce již přestaly pouze tlouci na dveře a s vervou je otevřely, je na čase pokročit ve zveřejňování příběhů z knihy Největší tajemství odhaleno aneb Šéf, Junior a Průvan. Kniha z edice Hříšné potěšení odhaluje, jak se ve skutečnosti odehrály některé historické příběhy, které nebeský kronikář Průvan (na Zemi přezdívaný Duch svatý) zapsal do Bible z marketingových důvodů poněkud uhlazeným způsobem.

Tři astrologové na cestě do Betléma, kteří nesou neznámému králi vzácné dary. Vždy mi vrtalo hlavou, co s těmi dary Ježíšovi rodiče udělali. K čemu se chudé rodině hodí kadidlo a myrha? Kdyby mi někdo k Vánocům dal pryskyřici a balzamovací mast (což je účel, k němuž se myrha používala), asi bych se tvářil docela kysele. Snad jen s tím zlatem bych si věděl rady.

Známý příběh tří králů se tudíž odehrál ve skutečnosti trochu jinak. Nejprve uvedu oficiální verzi, posléze odhalím další kousek reality. Přeji příjemné chvíle a pevné nervy u čtení či poslechu. Dýchejte zhluboka, jdeme na to!

Vytisknout nebo sdílet s přáteli a dalšími čtenáři

Pokračujte ve čtení:

12345
Předchozí příspěvek
Následující příspěvek

Novinky přímo do mailu

Chcete-li dostávat novinky a příspěvky v blogu přímo do své schránky, vložte svoji e-mailovou adresu prostřednictvím tohoto formuláře.