Osvobození Adama

1.7.
2023

Osvobození Adama

Přicházejí prázdniny, komupak by se chtělo studovat? Leč ani v letních měsících není radno zahálet, a tak zde máte další vzdělávací kapitolu z knihy Největší tajemství odhaleno aneb Šéf, Junior a Průvan. V minulém díle jsme opustili Adama ve chvíli, kdy mu bylo rovných pět století a chytil zhruba desátou mízu. V té chvíli ještě netušil, že mu dle tradičního biblického líčení zbývá prožít na Zemi ještě více než čtyři staletí a plodit syny a dcery. Pochopitelně v trvalém svazku s manželkou Evou, o níž však kniha knih v souvislosti s rozmnožováním v tak pokročilém věku raději mlčí. Nemá zřejmě příliš velký smysl zabývat se tím, jak oněch 430 let do smrti Adam prožil, neboť v této fázi stáří nelze očekávat žádná dramata. Užijte si tedy krátkou, avšak o to hlubší filozofickou úvahu prvního pozemšťana, v níž vzpomíná na prožité milénium, následovanou zásadní životní změnou, tedy přesunem do nebe. A dozvíte se také, jak dalekosáhlé důsledky měl Adamův opulentní příchod na informovanost Juniora a Průvana ohledně termínu konce světa. Je-li pravdou, že je Průvan hlavním externím poradcem vrchního velení církví všeho druhu, mohl nám jejich prostřednictvím toto datum sdělit. Kdyby tento termín byl v brzké budoucnosti, nemusel bych už chodit k zubaři… Škoda.

Přeji příjemný poslech a odvahu nahlédnout do posmrtné životní fáze, která čeká každého z nás. Ale tato verze nebeských radovánek by se mi vlastně docela zamlouvala.

Největší tajemství odhaleno aneb Šéf, Junior a Průvan – Osvobození Adama
Vytisknout nebo sdílet s přáteli a dalšími čtenáři

Pokračujte ve čtení:

1234
Předchozí příspěvek
Následující příspěvek

Novinky přímo do mailu

Chcete-li dostávat novinky a příspěvky v blogu přímo do své schránky, vložte svoji e-mailovou adresu prostřednictvím tohoto formuláře.